ANDAI KATA ANDA TAK ADA AGENT TAKAFUL

Ramai yang ada Takaful tapi tak ada agent. Penting ke ada agent ni? Sebenarnya tak lah penting sangat. Tapi kalau anda tak ada agent, semua-semua ini anda perlu buat sendiri:Anda perlu membuat permohonan takaful di kaunter cawangan pada waktu pejabat.Anda perlu cari sendiri plan takaful yang bersesuaian mengikut kemampuan dan keperluan anda.Mahu claim pampasan? Claim […]

4 Faktor Yang Akan Mempengaruhi Caruman Takaful Anda

“Berapa eyh yang saya perlu bayar untuk pelan takaful ni?”Itu soalan biasa yang saya selalu dengar sebagai perunding takaful. Adakah harga itu akan dipetik dari langit ataupun ada sistem pengiraan? Jawapannya, harga tu ditentukan oleh software yang disediakan oleh pihak syarikat takaful. Tapi, macam mana software itu tetapkan harga? Pernah tak anda terfikir atau tanya […]

Medical Card anda mungkin ditarik balik!!

Apa ciri-ciri yang anda cari bila nak cari takaful/insurans? nak murah? nak limit besar/unlimited? nak yang boleh cover satu family? Itu biasanya kriteria yang orang akan cari bila nak signup takaful/insurance. Tahniah kalau anda dah ada signup.Satu soalan saya, anda pernah baca ke polisi yang agent anda bagi tu? Ambil takaful bukan macam steps yang kita biasa […]

Tips Memilih Polisi Pendidikan

Ramai orang yang masih ada mentaliti “PTPTN kan ado”. Tapi baru-baru ni dengar macam dah “tak ado” sebab ramai peminjam yang gagal untuk bayar. Kos pendidikan semakin tinggi dan yang pandai pun bertambah ramai. Maka makin sengitlah persaingan untuk dapatkan pinjaman pendidikan/biasiswa yang semakin berkurang. [embedyt]http://https://www.youtube.com/watch?v=erCVVn6IsrQ[/embedyt]Kalau ada pelan pendidikan, bolehlah kurangkan beban ibu bapa kerana pelan ini direka khas untuk […]

Muqmeen Group (Klang) Q4 2015 – Quaterly Review

Alhamdulillah event Q4 Quaterly Review tahun ni berjalan dengan lancar. Terima kasih kepada organizer yang menguruskan event ni.. Quaterly Review kali ni dianjurkan di Kompleks Taman Seni Islam Selangor pada 16/09/2015. Yes! memang hari tu Hari Malaysia dan majoriti rakyat Malaysia cuti.. Tapi untuk golongan usahawan, hari-hari kerja dan cuti pon mau kerja.. dan kali […]

Pembahagian Caruman Dalam Plan Takafulink PruBSN

Soalan biasa client atau prospect tanya bila saya cerita pasal PruBSN Takaful Investment-linked plan ialah berapa peratus dari yang dibayar tiap-tiap bulan masuk ke dalam simpanan atau cash value. Jawapannya…… berubah mengikut tahun.Sebelum itu, kita perlu faham pembahagian caruman terbahagi kepada dua:Allocated contributionUnallocated contributionSila rujuk infogram… Ini adalah pecahan caruman yang digunakan untuk membeli unit […]