Alhamdulillah event Q4 Quaterly Review tahun ni berjalan dengan lancar. Terima kasih kepada organizer yang menguruskan event ni.. Quaterly Review kali ni dianjurkan di Kompleks Taman Seni Islam Selangor pada 16/09/2015. Yes! memang hari tu Hari Malaysia dan majoriti rakyat Malaysia cuti.. Tapi untuk golongan usahawan, hari-hari kerja dan cuti pon mau kerja.. dan kali ni saya kene ambil gambar untuk event ni..

_DSC5623

Event kita dimulakan dengan bacaan doa pada jam 8.30 pagi dan yang jadi MC ialah salah seorang yang bakal promote jadi Unit Manager 1 tahun depan insyaAllah.. sangat energetic dan pandai berjenaka lagi - "satu rakaat pon nak berkira ke?"

_DSC5391

Agenda pertama kita hari ni mula dengan performance review oleh En. Faidzal Ismail (UM1). Review segala macam dari sudut pertambahan bilangan agent dan juga sales. Sambil-sambil tu ada yang dapat award top agent dan macam-macam lagi.. Tahniah pada yang berjaya.. =)

DSC_8659

DSC_8669 DSC_8668

Sekarang kita sudah tawu kat mana kita dan apa target yang kita sendiri letak untuk tahun ni, tiba masa untuk plan macam mana nk achieve target tersebut. So masing-masing masuk dalam SBU masing-masing untuk planning..

_DSC5465 _DSC5428 _DSC5443 _DSC5445 _DSC5450

Lepas penat brainstorming semua, dapat makan pulak.. dah la join event ni FREE, dapat makan pulak..Sambil tu sambut hari lahir September babies.. Ramai yang guna platform ni untuk berkenalan dengan agent-agent lain sebab growth rate yang terlalu cepat kadang-kadang tak sempat kenal pon agent baru..

_DSC5402 _DSC5482

Makan sudah, solat pun sudah.. mata pulak dah berat tapi tak jadi terlelap sebab ada speaker jemputan yang sangat-sangat banyak energy. Terima kasih kepada Pn. Siti Nurbaya (UM2) kerana sudi datang ke event kami. Ramai agent-agent wanita yang korek rahsia beliau tentang cara menguruskan masa dan keluarga. RUGI siapa tak datang!!!

_DSC5533

_DSC5563 _DSC5555

Tak lengkap event kita kalau tak ada wrap-up dari Agency Manager Haji. Aziz.. Tengok gambar pon dah boleh nampak semua orang teruja dengan apa yang dia cakap.. Favorite quote dia sekarang, "bisnes ni macam snowball..." 

DSC_8823

DSC_8817Nak buat apa pon perlu ada mentor, perlu berguru.. Alhamdulillah masuk MG Klang.. Semua training percuma, ada pelbagai system & structure yang boleh develop agent dan mentor-mentor yang sangat supportive.. Takde siapa yang lahir-lahir terus berlari..
Semua benda yang baru tu susah sebab kita takda knowledge..tapi kalau org ajar, kan dah jadi mudah.."tak reti", "tak pandai", dan mcm-mcm "tak" - semua tu alasan untuk kita keluar dari comfort zone masing-masing..

Sekian.....

MMHZ 20/09/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.